logotip  Ocenite se, da boste našli primernega soigralca
E-mail:
Geslo:
Nov uporabnik    
       
Registriranih uporabnikov:513
Vpisanih v seznam:411
Vpisanih igralnih terminov:1


»Opomba: USTA ima razvito lestvico za oceno lastnega teniškega znanja. Ta ocena daje osnovno informacijo o teniškem znanju igralca in omogoča iskanje primernih partnerjev, ki se med seboj ne poznajo. Tukaj je povzet manjši del lestvice, več o tem pa je mogoče brati na spletni strani USTA NTRP (National Tennis Rating Program)

SPLOŠNE LASTNOSTI NIVOJEV IGRE PO NTRP    natisni

1,0   Igralec je šele začel igrati tenis.

1,5   Igralec ima malo izkušenj (oz. omejene izkušnje) in se v glavnem trudi odigrati žogo v igrišče.

2,0   Igralec potrebuje več izkušenj v igri na točke (oz. v tekmovalni igri). Pri udarcih ima očitne slabosti (lahko tudi: pomanjkljivosti), pozna pa osnovne položaje (oz. postavitve) za igro posameznikov in igro dvojic.

2,5   Igralec se uči predvideti let žoge, čeprav še slabo pokriva igrišče. Sposoben je nekaj izmenjav žog pri počasnem tempu z enakovrednim igralcem.

3,0   Igralec dokaj zanesljivo igra srednje hitre žoge. Ne obvlada pa še vseh udarcev in udarce pomanjkljivo zaključuje zaradi slabe kontrole smeri, dolžine in moči (oz. hitrosti) žoge. Najbolj pogosta postavitev pri igri dvojic je eden spredaj, eden zadaj.

3,5   Igralec je izboljšal zanesljivost udarcev in dobro kontrolira smer udarca pri srednje hitrih žogah. Še vedno mu primanjkuje dolžina (oz. globina) in raznolikost udarcev. Na mreži že igra bolj agresivno, bolje pokriva igrišče in v igri dvojic počasi razvija timsko igro.

4,0   Igralec igra zanesljive udarce ter pri srednje hitrih žogah dobro kontrolira smer in dolžino (oz. globino) tako s forhendom kot z bekendom. Z nekaj uspeha igra tudi lob, smeš, napadalne udarce in volej. S prvim servisom občasno izsili napake nasprotnika. Točko pri daljši izmenjavi žog praviloma izgubi zaradi nepotrpežljivosti. V igri dvojic je opazna uigrana timska igra.

4,5   Igralec je začel obvladovati moč, spin in hitrost žoge, ima primerno gibanje, kontrolira dolžino udarcev ter prilagaja igro glede na nasprotnika. Prvi servis odigra natančno in močno, drugi servis plasira. Težke žoge praviloma odigra premočno. V igri dvojic je agresivna igra na mreži običajna.

5,0   Igralec dobro predvideva poteze nasprotnika, pogosto ima posebej dobro razvit udarec ali lastnost, okrog katere razvija svojo igro. Na kratko žogo nasprotnika praviloma točko zaključi (odigra »winner« ali izsili napako nasprotnika), zna zaključiti z volejem, uspešno odigra lob, skrajšano žogo, polvolej, smeš ter ima dobro globino in spin pri večini drugih servisov.

5,5   Igralec je razvil moč in/ali zanesljivost udarcev kot svoje glavno orožje. V tekmovalni igri je sposoben prilagoditi strategijo in način igranja trenutni situaciji (na igrišču) in tudi pod pritiskom odigra zanesljive žoge.

6,0   Igralec intenzivno trenira, hodi na mladinske turnirje na državni ravni in je rangiran.

6,5  
in 7,0   Igralec tekmuje na mednarodnih tekmovanjih.
Predvsem od 1.5.2013 naprej, termini med 13-22h, lahko...
več >>


Turnir - Partizan Vič od 1.6. do 3.6. organizira turnir...
več >>


Igralca za igro dvojic v dvorani milenium ob petkih...
več >>


ODZIVNOST - Prosimo, da svoj termin vpišejo samo igralci,...
več >>


...
več >>


VPIS OBDOBJA - Dodana je novost in sicer vpis obdobja....
več >>


Zdravo tenisači in tenisačice, objavljam spremembo,...
več >>


Teniški turnir Bonifacija - Dne 12.6. bo turnir posameznikov...
več >>


TENIŠKA LIGA WWW.TENISPARTNER.INFO - Sistem lige je...
več >>


TENIŠKA LIGA WWW.TENISPARTNER.INFO - Zanimanja za...
več >>


© Tenispartner.info 2008 info@tenispartner.info